Beşyol’da patlama

Van’ın merkezinde bu sabah yaşanan şiddetli patlamadan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Olay yerine ambulans sevk edilirken patlamanın yaşandığı alana çıkan tüm yollar kapatıldı. Van Valiliği, “Saat 10.50’de park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 46’sı sivil, 2’si polis 48 kişi yaralandı” açıklaması yaptı. AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, “Beşyol kavşağı önemli bir merkezdir. Orada bir bomba yüklü araç, getiriliyor park ediliyor ve o patlatılıyor. Orada polis noktası vardır, önemli bir nokta. Tabi bir hedef de orası. ” diye konuştu.

Son dakika haberi: PKK’lı teröristler Kurban Bayramı’nın ilk günü Van kent merkezinde bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Patlama saat 10.50’de halkın bayram sevincini yaşadığı kentin en merkezi yeri olan Beşyol Mevkii’nde meydana geldi. Van Valiliği’ne 200 metre uzaklıkta, işyerlerinin yoğun olduğu ve Ak Parti il binasının da bulunduğu yerdeki kulakları sağır eden patlamayla birlikte, ortalık savaş alanına döndü. Saldırıda AK Parti İl Başkanlığı binası ile bölgedeki bir otel büyük çapta hasar gördü, Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürlüğünün bulunduğu binadaki bazı iş yerlerinin de camları kırıldı. Bölgeye doğalgaz kokusu yayılması üzerine ekipler çalışma yaptı. Çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalar büyük hasar gördü, araçlar ve binalardan alevler yükseldi. Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA’lar alevleri söndürdü. Güvenlik güçleri çevrede önlem alarak, patlamayı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

VALİLİK AÇIKLAMASI: 2’Sİ POLİS, 48 YARALI

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 2’si polis toplam 48 kişinin yaralandığı belirtildi. Açıklama şöyle:
“12 Eylül 2016 tarihinde saat 10.50’de ilimiz Beşyol mevkiindeki Ak Parti Van İl Başkanlığı’nın önünde bulunan polis noktası yakınına bölücü terör örgütü mensupları tarafından parkedilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen hain terör saldırısında 2’si polis memuru, 46’sı sivil vatandaşımız olmak üzere toplam 48 kişi yaralanmış olup, yaralılar ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Terör örgütü mensuplarının yakalanması için çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

EMNİYET MÜDÜRÜ İNCELEME YAPTI

Patlamanın ardından Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Ak Parti il Başkanı Zahir Soğanda ile birlikte olay yerine gelerek inceleme yaptı. Ekici, Van’daki terör saldırısına ilişkin, “AK Parti İl Binası önündeki polis noktasına bomba yüklü minibüsle saldırı düzenlendi” dedi.

3 PARTİNİN BİNASI HASAR GÖRDÜ

Van’da, miting alanı olarak da kullanılan Beşyol Meydanı’nda meydana gelen patlamada birçok bina ve iş yeri hasar görürken, aynı bölgede bulunan Ak Parti ile birlikte olay noktasına yaklaşık 100 metre uzaklıklıkta bulunan CHP, yolun karşı tarafında bulunan ve 60-70 metre uzaklıkta bulunan HDP binaları hasar gördü. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Demokrasi Nöbetleri de bu alanda yapılmıştı.

BOMBALI ARAÇLA AK PARTİ BİNASI VE POLİSLER HEDEF ALINDI

AK Parti Milletvekili Beşir Atalay CNN Türk’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Burası Van’ın merkezidir. Beşyol kavşağı önemli bir merkezdir. Demokrasi nöbetleri de orada yapılmıştır. Orada bir bomba yüklü araç, getiriliyor park ediliyor ve o patlatılıyor. Ama hamd olsun o bina bizim binamız parti binamız zaten, bizim bayramlaşmamız yoktu, yarın programımız. Ama orada polis noktası vardır, önemli bir nokta. Tabi bir hedef de orası. Orada birkaç polisimiz yaralı. Bize verilen şu anda bilgi hastanelerimizde biri ağır yaralı, hayat riski taşıyan bir yaralımız var. Diğerleriyle ilgili hayat riski ifade edilmiyor. Dualarımız inşallah hayat kaybımız olmaz, yaralılarımız şifa bulur iyileşir. Hatırlanırsa kısa süre önce Van’da yine benzer bir olay olmuştu. Ona benzer bir olay olarak değerlendiriliyor. Ağır yaralanan kişinin bir sivil olduğu ifade edildi. Polislerimizden iki kişi yaralandı. Çok uzun süredir bu terör örgütü Van üzerinde çok çalışıyor. Ama Van’a sirayet edemediler. Van’da güçlü vatandaş desteği alamadılar. Vanlı bunlara karşı çok ciddi şekilde direndi. Buralarda da mahallelerde, diğer ilçelerimizde olduğu gibi yapmak istediler ama vatandaş bunlara çok ciddi tepki koydu, müsaade etmedi. Yani vatandaş, biz size oy verdik ama buna müsaade etmeyiz dedi. Bunlar hala zorluyorlar. Van insanı tabi teröre karşı çok duyarlı. Böyle ancak bomba yüklü araç vesaire ile tedirgin ediyorlar. Yoksa Van’da vatandaşın bunlara karşı desteği söz konusu değil”