Boğaya karate yapan adam konuştu

Bursa’da bayramın birinci günü kaçan boğayı yakalamak için her türlü taktiği deneyen Yavuz Arslan, son çare olarak boğaya karate yapınca sosyal medyada günün konusu haline geldi.

Arslan, “Kement attım olmadı, ip gerdik olmadı, ben de son çare olarak boğayla göz göze geldiğim anda karate yapmaya başladım. Etkili oldu. Boğa biran benden korktu. Ama sonra beni ezip geçti” dedi.

Bursa’da bayramın birinci günü Osmangazi ilçesi Alemdar Mahallesi pazar alanında kesim esnasında kaçan boğa ortalığı birbirine katmış ve peşine taktığı 50 kişiyi iki saatboyunca koşturmuştu. Kaçan boğanın yakalanması esnasında mahallenin

sevilen siması 56 yaşındaki Yavuz Arslan, boğayı yakalamak için verdiği mücadele ile birçoktelevizyon kanalında ekranlara geldi.

Yaşanan olay sonrası telefonları susmayan Arslan, “Her ne konuda olursa olsun hep mahallelimin yardımına koşmaya çalıştım. Boğa kaçınca kendi kestiğim boğayı bırakarak onun peşinden koştum. Kement attım olmadı, ip gerdik olmadı, ben de sonçare olarak boğayla göz göze geldiğim anda karate yapmaya başladım. Etkili oldu. Boğa bir an benden korktu. Ama sonra beni ezip geçti. Yaralandım ama peşinden koşmayı bırakmadım. Sonunda belediyenin kurban timi gelerek sakinleştirici iğne yaptı ve o şekilde yakaladık” diye konuştu.

Seneye Kurban Bayramı’nda belediyeden boğa timi için teklif gelirse değerlendirebileceğini ifade eden Arslan, “Telefonlarım susmadı. Yüzme haricinde her türlü sporla ilgilendim. Karate, judo her şeyi biliyorum ama yüzemiyorum. Onu da denedim boğuluyordum, yüzme işini bıraktım” dedi.

İHA