Ders Kitapları Yeniden Basılıyor

AA’ya konuşan Tekin, bakanlık tarafından her yıl yaklaşık 300 çeşit ders kitabı basıldığını, bu kitapların Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın onayından sonra beş yıllığına basım hakkı kazandığını aktardı.

Tekin şöyle devam etti: “Ders kitaplarını, darbe girişiminin ardından kapatılan yayınevleriyle bir ilgisinin bulunup bulunmadığı, ihraç edilen öğretmenler tarafından yazılıp yazılmadığı, FETÖ ve kapatılan kurumlarına ilişkin görsellerin bulunup bulunmadığı yönlerinden inceledik ve 58 kitapta sorun tespit ettik.”‘Yeniden basıyoruz’

Müsteşar Tekin, ihraç edilen öğretmenler tarafından yazılan bazı ders kitaplarında Gülen Cemaati’ne ait kavramları çağrıştıran‘bilinçaltına yönelik mesajlar’ da belirledikleri belirtti.

Sorunlu olduğu tespit edilen ifadelerin çıkarılarak kitapların yeniden basılacağını kaydeden Tekin şöyle devam etti: “Terör örgütü propagandası kabul edilebilecek sorunlu kısım ya da ifadeleri çıkararak bu kitapları yeniden basıyoruz. Yeni kitapları okullar açıldıktan bir hafta sonra öğrencilerimize dağıtmış olacağız. Öğrencilerimiz, sorun tespit edilmeyen diğer kitaplarını ise okulların açılacağı 19 Eylül Pazartesi günü sınıflarında, masalarının üzerinde teslim almış olacaklar.”