EDS uygulamasını yaygınlaştıracağız

Maliye Bakanı Naci Ağbal: EDS uygulamasını yaygınlaştıracağız

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Ordu’da kesilen radar cezaları nedeniyle vatandaşların tepkilerine neden olan Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) kaldırıldığı yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

EDS uygulamasını savunan ve projenin devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Ağbal, “Aşırıya kaçmadan ve vatandaşlarımız için de uyarıcı levhaları daha sık ve görebilecekleri şekilde koymak suretiyle bu sistemi yaygınlaştıracağız” dedi.
Kurban bayramı tatili için memleketi Bayburt’a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vali İsmail Ustaoğlu ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’i ziyaret etti. Bayburt Belediye Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Bakan Ağbal, ülkenin önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, FETÖ ve PKK’ya karşı mücadelenin terörün kökü kazınana ve terör sorunu bu topraklarda ortadan kalkıncaya kadar sürdürüleceğini söyledi.

EKONOMİK GELİŞMELER OLUMLU

‘Ekonomide önemli kazanım ve başarılar yakalandığını savunan Bakan Ağbal “İkinci çeyrekte büyüme oranı her ne kadar birinci çeyreğin altında olsa da gerçekten dünyadaki ekonomik gelişmelere baktığımızda, ülkemizde yakalanan 2 çeyrek büyümesi gerek uluslararası karşılaştırmalar bakımından, gerekse Türkiye’nin kendi ekonomik açısından bakıldığında son derece olumlu” dedi.