İstanbul’da korsan taksi cinneti

Olayda lokalde bulunan ve tartışmayla ilgisi olmayan Salih Barut saçmaların kendisine isabet etmesiyle hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı.

Olay, saat 14.00 sıralarında Sarıyer Çayırbaşı Bahçeköy Caddesi üzerindeki Çayırbaşı Spor Kulübü Lokali’nde yaşandı. İddiaya göre, korsan taksicilik yaptığı iddia edilen Mustafa Yılmaz K.

dün akşam lokalde korsan taksi nedeniyle kimliği henüz belirlenemeyen bir şahısla tartıştı. Tartışma sonucu taraflar lokalden ayrıldı. Ancak tartışmanın ertesi gün de devam etmesi üzerine kimliği belirsiz şahıs, av tüfeğiyle Mustafa Yılmaz K.’nın olduğu lokale geldi. Lokalde başlayan tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Bunun üzerine zanlı yanında getirdiği av tüfeğiyle Mustafa Yılmaz K.’ya yakın mesafeden ateş etmeye çalıştı. Ancak lokaldeki kişiler zanlının tüfeğini tutmaya çalıştı. Kısa süreli boğuşmanın ardından tüfeğin ateş alması sonucu saçmalar, tartışmayla ilgisi olmayan lokaldeki Salih Barut’un (60) başına isabet etti.

Barut olay yerine hayatını kaybederken, zanlının ateş ettiği Mustafa Yılmaz K. ve lokalde bulunan emekli polis memuru Raci E. hafif yaralandı. Zanlı ise tüfeği atarak olay yerine kaçtı. Lokaldeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, yaralı şahısları yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Acıbadem Maslak Hastanesi ve Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi’ne kaldırarak tedavi altına aldı.

ÖZEL HAREKAT SEVK EDİLDİ

Olayın yaşanmasının ardından kısa sürede olay yerine ulaşan polis, lokali güvelik şeridi çekerek kapattı. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alarak, görgü tanıdıklarının ifadesine başvuran polis, zanlının eşkalini belirledi. Zanlının yakalanması için çevrede geniş çaplı arama başlatıldı. Öte yandan bölgeye olumsuz bir duruma karşın özel harekat polisleri de sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, caddeye giren çıkan araç ve şahısları kontrol etti. Olay yeri inceleme

ekipleri ise yerdeki kovanları ve av tüfeğini delil torbasına koyarak incelemek üzere götürdü. Tüfekten çıkan saçmalardan bazılarının duvara isabet ettiği görüldü.

Olayı duyan Ali Kocaman, “Panik oldu, sonra arka tarafa doğru kaçışması oldu. Sonra 1 tanesi burada adamın elinden silahı almaya çalıştı. Sonra adamı yerde gördük. Dünden kavga ettikleri söylentisi var. 1 kişi hareketsiz yerde yatıyordu, 2 kişi de yaralandı” dedi. Polis, kaçan zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. (İHA)