Kurban Kavurması

Kurban Bayramı denince akla ilk gelen elbette ki kurban kavurmasıdır. Taze et olmasından dolayı uzunca pişirilmesi gerekir, ama sonucu da mükemmel olur bu kavurmanın. Bizde bu bayram sizin için tam da olması gerektiği gibi bir kurban kavurması yaptık!

Malzeme Listesi

500 gr kuşbaşı doğranmış dana kontrfile
100 gr dana kavram yağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanışı

Adım 1

Tencereyi (tercihen döküm tencere) iyice kızdırıp kavram yağını koyun ve kıkırdak oluşana kadar ve ara sıra karıştırarak yağların erimesini sağlayın. Yağlar eridikten sonra kalan kıkırdakları süzgeç yardımıyla yağın içinden çıkarın.

Adım 2

Sıcak iç yağın içine kuşbaşı etleri koyup, 7-8 dakika yüksek ateşte kavurun. Sonra lezzet vermesi için kabukları soyulmuş bütün soğanı içine atın ve biraz daha kavurun.

Adım 3

Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin. Bu süre içerisinde etin suyu kalmazsa 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz.

Adım 4

Yaklaşık 1-1,5 saat kadar piştikten sonra tuz ve baharatlarını ilave edip iyice karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Kavram yağı hayvanin (büyük baş) iç organlarının çevresinde olan gözenekli yağdır. Yani dananın bütün vücudunu saran yağdır ve kuyruk yağı ile karıştırılmamalıdır. Ete hem lezzet verir hem de yumuşak olmasını sağlar.