Tarık Akan hayatını kaybetti

Bir süre önce akciğer kanserine yakalanan ve tedavisi devam eden Türk sinemasının efsane ismi Tarık Akan 66 yaşında hayatını kaybetti. Akan’ın tedavi gördüğü İstanbul’daki özel bir hastanede hayata gözlerini yumduğu belirtildi.

Türkiye’yi yasa boğan haberi ilk önce, Akan’ın kurucuları ve yöneticileri arasında olduğu Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın osyal medya hesaplarından şu satırlarla duyuruldu: ‘Tarık Akan 16 Eylül Cuma sabahı aramızdan ayrılmıştır. Halkımızın başı sağolsun.’
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nazım Hikmet Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi Zeynep Altıok Akatlı da, Tarık Akan’ın ölüm haberini twitter hesabından duyurdu. Telefonla ulaşılan Akatlı, Tarık Akan’ın ölüm haberini teyit etti.
Tarık Akan’ın başkanvekili olduğu Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın hem Twitter hem de Facebook hesaplarından da şu açıklama yayınlandı:
“TARIK AKAN VEDA ETTİ!

Sanatçı olmanın dünyaya güzellikler sunmak olduğunu gösteren güzel insan,
Efsane filmlerin unutulmaz oyuncusu,
“Anne Kafamda Bit Var”ın yazarı,
Ülkesinin ve halkının barış, demokrasi, özgürlük mücadelesinin militanı,
“Ekmek, gül ve özgürlük günleri”nin yorulmaz savaşçısı,